CARLES VIARNÈS






El divendres 2 de desembre a les 22'30h Carles Viarnès presentara el seu nou disc "Schematismus"

Pianista i compositor igualadí de formació eminentment clàssica. El seu bagatge estilístic és ampli, de Bach a Pärt, passant per Gorecki, Camarón, Davis o Haden, encara que la seva obra es centra estèticament en el terreny de la música contemporània i el minimalisme, amb tocs subtils de l'estètica electrònica i experimental actuals.

El seu procés natural de composició està influït en gran mesura per la improvisació i el piano contemporani de Peter Broderick, Goldmund o Nils Frahm. Les seves simples 'peces per a piano', evocadores i íntimes, amb els seus febles desenvolupaments, dibuixen uns paisatges lents, quasi estàtics.
En directe, Carles Viarnès es presenta auster però emotiu, capaç de crear ambients melancòlics i fràgils, amb diversos pianos fluint simultàniament, a través dels quals es trasllueix el ventall que va des dels passatges més cinematogràfics de E.S.T. o The Montgolfier Brothers fins a Flim.
Influències
Bach, Pärt, Gorecki, R. Strauss, Mahler, Stockhausen, Cage, Palestrina, Stravinski, Reich, Glass, Davis, Haden, E.S.T., Camarón, Mehldau, David Borden, Primus, Portishead, Jarrett, Tüür, Björk, Sawako, Ryoji Ikeda, Taylor Deuprée, Skoltz Kolgen, Herbert, Julian Fane, Nils Frahm, Max Richter, Bruce Brubaker, Oláfur Arnalds.


A Urban Tactus, l'igualadí Carles Viarnès va integrar-se amb saviesa i sensibilitat a l'escena europea de piano contemporani, pop i tonal, que lideraven compositors com Max Richter, Ólafur Arnalds o Nils Frahm, però "Schematismus" editat per Repetidor Disc i 1631 Recordings aspira a una perfecció més gran, a una poesia sagrada; vol ser allà on mestres com Arvo Pärt van trobar moments inoblidables com 'Für Alina': en la quasi inexistència de la música, en la reducció màxima de les notes, en el límit més tènue entre el so i el silenci.
Javier Blánquez, periodista musical.

Entrada 5€



Aquí podeu escoltar el disc "Schematismus"







Fotos de Joel Burgès Flores.